Husk at holde din IT i sikkerhed

Næsten alle bruger computere og internettet, hvad enten det er til arbejde, uddannelse eller fritid.

Det bliver også brugt til at håndtere mange vigtige funktioner, såsom adgang til ens bank og penge, vigtige og personlige informationer, og så videre.

Derfor er det vigtigt at have en forståelse for, hvor udsat ens IT er – og hvordan man kan forbedre det. Det er altid bedst at tage sine forhåndsregler, før uheldet er ude, og ens data bliver stjålet eller slettet. Heldigvis er der nogle gode og enkle måder at sikre sig.

 

Vær varsom på internettet

Det første man skal gøre, er at installere et antivirus-system. Et godt program vil beskytte ens computer og konti mod spyware, spam, hacking og det meste andet.

Det koster nok nogle penge, men det er klart det værd, da en computer uden en form for antivirus er ekstremt sårbar. Man skal huske at opdatere sin antivirus, og det skal man i øvrigt også huske at gøre for alle andre programmer. Endelig skal man være kritisk overfor det, man ser på internettet.

Det er en god idé ikke at gå ind på hjemmesider der ser mistænksomme ud, især hvis ens antivirus advarer en, og man skal i hvert fald ikke downloade noget der ikke er sikkert, da mange hackere har programmeret filer til at give dem adgang til computeren. Hvis ens mail bliver inficeret, kan de bruge den til at sende farlige beskeder til ens venner, og derfor skal man også være kritisk dér.

 

Andre gode tommelfingerregler

Der er mange andre tips, man som minimum skal følge, hvis ens teknik skal være sikret. For eksempel er det en god idé at lave backup af vigtige informationer, enten på internettet, eller på et USB-stik eller en ekstern harddrive. På den måde mister du i det mindste ikke dine filer, hvis din computer bliver stjålet, går i stykker eller bliver væk. Prøv at lede i Charlottenlund eller andre steder.

Sørg også for gode kodeord til dine konti, kodeord med mange cifre, både tal og bogstaver, som du kan huske godt, men som ikke er nemme at gætte. Brug forskellige kodeord, og skift dem jævnligt ud, så er du et godt skridt mod at være IT-sikret.