Gennemfør gymnasiet på en sund og stabil måde

Skal du starte i gymnasiet efter sommeren, så kan det være en god ide at læse denne artikel.

Herunder gennemgår vi 3 råd, som kan være gode at følge, hvis man vil gennemføre gymnasiet på en sjov, stressfri og sund måde.

 

1. Husk at afsætte tid til dine lektier

Hvis du kommer direkte fra 9. Klasse og direkte ind på gymnasiet, så vil du opdage, at lektiemængden er markant højere end i folkeskolen.

I gymnasiet er der daglige lektier og ugentlige afleveringer, derfor er det vigtigt at du som gymnasieelev afsætter tid til dine daglige lektier. Tavleundervisningen er også sjovere, hvis du har lavet dine lektier og så scorer du højere karakterer, hvis du kan score nogle point i den mundtlige debat.

Hvis du ønsker at få hjælp fra værktøjer, når du laver lektier og afleveringer, kan det være en god ide at bruge hjælpemidler som f.eks. inspo.dk – Analyse og hjælpemidler.

 

2. Husk det sociale

 

Man går kun i gymnasiet en gang, derfor må du ikke begrave dig helt ned i lektier, afleveringer og forberedelser. Husk at hæng ud med dine nye venner, tag på fredagsbar og bare hyg dig.

De venskaber du skaber i gymnasiet har du måske resten af din tid. Så husk at koble af og nyd tiden med dine venner. Gymnasiet er også sjovere hvis du har nogle at dele nedture og opture med.

Det vil være ærgerligt at stå med en studenterhue i hånden uden at have festet og hygget med sine venner. Gymnasiet er kun 3 år af ens liv, derfor så husk at få det meste ud af det.

 

3. Der skal også være plads til ens hobby og fritidsaktiviteter

Der er mange der dropper fodbold og andre aktiviteter, når de starter på gymnasiet, da gymnasiet pludselig tager en masse af deres fritid.

Men det er super vigtigt at man stadig kan pleje sine hobbyer og dyrke sport, da man har brug for at cleare sin hjerne, når man har en travlt hverdag.

Særligt sport er en vigtig del at bibeholde. Undersøgelser viser nemlig, at dem som har en aktiv livsstil har bedre ved at lære og modtage undervisning.

Kosten er også vigtig at holde sund, så husk at spise et ordentligt måltid, før du starter din skoledag.