At vælge den rette trusse til netop din kropstype kan være ganske udfordrende. Derfor har jeg forsøgt at lave en lille gennemgang, så du fremadrettet forhåbentlig bare lidt lettere kan finde den helt rette trussetype til netop dig og din krop.
Valget af hvilken trusse man skal have, opvejes ofte på baggrund af hvordan trusserne sidder, føles og ikke mindst, hvordan de ser ud. Materialets værdi glemmes ofte i denne sammenhæng. Det er dog vigtigt at huske på, at materialet påvirker både komforten samt trussens levetid.
Materialevalget til trusser, er banelangt. Derfor skal vi kigge lidt nærmere på, hvilke fordele og ulemper der er ved nogle af de mest almindelige materialetyper, som anvendes til at fremstille af trusser.
Bambus trusser af økologisk bambus
Fordelene ved bambus trusser der er fremstillet af bambusmateriale, er mange. Bambus trusser er bløde, strækbare og yderst behagelige at have på. De skrumper ikke i vask som fx hør, der også er et naturmateriale.
Bambus har nogle af de bedste egenskaber fra naturens side, som er med til at gøre trusserne åndbare, lugtafvisende og svedtransporterende. Derudover er trusser fremstillet af bambusmateriale faktisk også naturligt antibakterielle, hvilket er superrelevant når man snakker om trusser som sidder tæt på kroppen. Ulemper ved bambus er at trusserne ikke kan vaskes ved over 60 grader, da det markant forringer levetiden af materialet.
Bomuldstrusser af økologisk bomuld
Bomulds trusser: Fordele ved bomulds trusser er, at bomuld er et slidstærkt materiale der er let at holde og som tåler at blive maskinvasket mange gange. Desuden trækker bomuld sig ikke i vask. Der er dog flere ulemper ved bomuldsmaterialet hvilket er, at det ikke er et særlig åndbart materiale og kan let være med til at give en meget tætlukkende fornemmelse når det anvendes til trusser.
Silketrusser af bæredygtig silke
Fordelene ved silkematerialet er, at det er et utrolig smukt materiale og ikke mindst behageligt at have på. Materialet er dog ofte meget besværligt at holde og så er det yderst skrøbeligt og trusserne bliver ofte meget dyre.
Når nu vi har styr på de mest almindelige typer materialevalg, så lad os tage et kig nærmere på nogle af de mest gængse trussetyperne.
Hvilken trusse type skal jeg have?
G-streng: En g-streng har en trekantsform foran, og et lille tyndt stykke stof bagpå som sidder inde mellem dine balder. Hvis du skal have en tætsiddende kjole eller bukser på, kan en g-streng være et oplagt trussevalg. G-strengen dækker ikke balderne og du undgår derfor kedelige synlige trussekanter.
Briefs
En briefs kaldes ofte for den ”almindelige” trusse. Der er her tale om en trusse der dækker både dine balder og hofter helt. En briefs findes i forskellige modeller – både den højtaljet model som sidder over hofterne og så er der selvfølgelig også en lavtaljede model som sidder under hofterne.
Brazilian
En brazilian trusse er meget lig den almindelige briefs trusse foran, bagpå er den til forskel fra den almindelige trusse dog mindre dækkende. Brazizlian trussen er mere højt skåret end den almindelige trusse og viser derfor lidt mere af balderne. På grund af den høje skæring kan en brazilian trusse være at foretrække, hvis du ønsker at dine ben skal syne længere.
Hipster
En hipster trusse er særlig god hvis du har lidt bredere hofter. Hipstertrussen er behagelig at have på og har en god pasform. De er særligt gode til lavtaljede bukser.
Når nu du skal ud at købe nye trusser er der meget at tage stilling til, men uanset hvilket par trusser du vælger, så vil dine trusser få en helt særlig funktion for dig. Du vil vælge dine trusser ud fra om de skal bruges til en bestemt kjole eller måske til en bestemt aktivitet. Uanset hvad, så håber jeg at denne guide vil kunne hjælpe dig lidt på vej i forhold til, at være lidt mere bevist om, at materialevalget også har en betydning for din komfort såvel som trussetypen har.